خودارضایی در افراد متاهل پدیده ای پیچیده، چندبعدی و نیازمند بررسی است.
مراجعین زیادی با حضور در مراکز مشاوره، از خودارضایی همسرشان ابراز ناراحتی می کنند و در تلاش اند تا راهی برای پایان یافتن این رفتار بیابند.
با ادامه ی مطلب همراه باشید تا شما را با مهم ترین دلایل خودارضایی همسران و مهم ترین راه های برون رفت از آن آشنا کنیم.
چرا افراد متاهل خودارضایی می کنند؟
بر اساس ماهیت رابطه ی زناشویی، انتظار می رود تا افراد بتوانند پس از شروع زندگ مشترک، روابط جنسی شان را با همسرشان پیش ببرند و از آن لذت ببرند.
در صورتی که فردی پس از ازدواج، خودارضایی را به برقراری رابطه ی جنسی با شریکش ترجیح دهد، نارضایتی های متعددی ایجاد می شود که نیازمند بررسی است.
بهتر است در این حالت موارد زیر را بررسی کنید:
عادت به خودارضایی در دوران مجردی
عادت به خوارضایی به عنوان راهی برای لذت جنسی، می تواند در دوران تاهل نیز پابرجا بماند.
ممکن است همسرتان جزء آن دسته از افراد است که به خیال پردازی های جنسی خوش آب و رنگ و تمام و کمال عادت کرده است و قرار گرفتن در یک رابطه ی جنسی طبیعی، برایش به اندازه ی کافی، ارضا کننده نیست.
در این حالت، نیازمند آن هستید که همسرتان را برای دریافت کمک تخصصی از یک مشاور تشویق کنید.
در این حالت ممکن است به عنوان شریک جنسی او، احساس کنید به اندازه ی کافی جذاب نیستید و دلسرد شوید اما در صورتی که از اعتیاد همسرتان به خودارضایی در دوران تجرد، اطمینان دارید، بهتر است بدانید که اعتیاد رفتاری همسرتان نیازمند درمان است.
اضطراب، افسردگی و وسواس
آشفتگی های روانی و سطوح بالایی از اضطراب و افسردگی در مردان و زنان می تواند منجر به راه اندازی این افکار شود که ” من به اندازه ی کافی خوب نیستم”.
در چنین حالتی ممکن است فرد تلاش کند تا از طریق خودارضایی مکرر، به نوعی از احساس آرامش مقطعی دست یابد.
در صورتی که علایمی از این اختلالات را در همسرتان مشاهده کردید، بهتر است به او کمک کنید تا با مساله ی افسردگی و اضطرابش به نحو موثرتری رو به رو شود و از این طریق، تمایلش به خودارضایی نیز کاهش خواهد یافت.
در بسیاری از موارد، ممکن است نیازمند دریافت کمک تخصصی یک روانشناس باشید تا مساله ی روانی موجود، حل و فصل شود و همسرتان به زندگی عادی برگردد.
اختلالات جنسی
اختلال در نعوظ، دیر انزالی و یا زود انزالی می تواند سطوح بالایی از اضطراب را راه اندازی کند.
در این حالت، مردان احساس ناتوانی، شرم و فقدان اعتماد به نفس را تجربه می کنند و ممکن است تصمیم بگیرند تا خودارضایی را به رابطه ی جنسی واقعی که در آن به اندازه ی کافی خوب نیستند، ترجیح دهند.
در این حالت، مهم ترین مساله آن است که او را به خاطر مشکلش، سرزنش، تهدید، تنبیه و یا طرد نکنید و برای مراجعه و درمان مشکلات جنسی با همسرتان همراه باشید.
به یاد داشته باشید که مراقبت از یکدیگر به هنگام بیماری، مشکلات روحی و یا جسمی، یکی از مهم ترین کارکردهای ازدواج است و شما می توانید در رفع مشکلات همسرتان، نقش مهمی را ایفا کنید.
منبع : خودارضایی همسر
- ۹۸/۱۱/۲۴